Surové mäso (najmä hovädzie, teľacie a bravčové) sa napicháva chémiou, ktorá po ďalšom tepelnom spracovaní môže spôsobovať rakovinu. Šokuje vás to? Ale je to tak!
Mnohí potravinári a otravinári sa na plné ústa a bez akejkoľvek štipky hanby chvália prostredníctvom platených článkov v médiách a na sociálnych sietiach tým, že zvyšujú svoje zisky na úkor vášho zdravia napichávaním surového mäsa chémiou. Nazývajú to poeticky , rôznymi manipulatívnymi názvami, ktoré znejú lepšie ako „rakovinotvorná chémia“, Nazývajú to napríklad „lakovanie“, „injektáž“, „dochucovanie“ a podobne.
V skutočnosti však nejde o nič iné, ako iba o dehonestáciu mäsa tým, že do neho napichajú syntetickú, zväčša toxickú chémiu. Ako som už spomínal, konajú tak preto, aby zvýšili svoje zisky. No na druhej strane tak robia mnohí nútene, aby zachovali miliónové zisky zahraničných reťazcov, ktoré chcú profitovať na surovom mäse svojimi vysokými obchodnými prirážkami.
Poniektorí výrobcovia aj dnes, a to aj napriek legislatívnemu zákazu, na ktorom som pracoval, dodávajú surové mäso do reťazcov so stratou.
Túto stratu si následne výrobcovia kompenzujú na spracovaných mäsových výrobkoch.
Injektované surové mäso, ako aj mäsové výrobky obsahujú zväčša dusitany. Slovensko a Česká republika majú svetové prvenstvá v rakovine hrubého čreva, ktorá je už dnes preukázaná z „nadmernej“ konzumácie mäsových výrobkov, akými sú napríklad šunka, párky, slanina, či iné údeniny, obsahujúce pridané spomínané dusitany, ktoré na etiketách spracovaných mäsových produktov môžete nájsť pod číslami E249 a E250. Ale pozor! Napísal som „na etiketách spracovaných mäsových produktov“, nie na etiketách predávaného surového mäsa. Tam ich budete hľadať úplne zbytočne.....
Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac, je potrebné sa stať členom Základnej, alebo Pokročilej úrovne...
Nakúpiť lacno, kvalitne a hlavne zdravo - to je v dnešnej dobe naozaj ťažká úloha. Pomôžeme vám zorientovať sa a osvojiť si vedomosti o tom, čo dávať a najmä nedávať do vášho nákupného košíka.