Nadmerná konzumácia mäsových výrobkov a červeného mäsa je vraj nezdravá. Zjesť denne 30 g slaniny je však doslova odporúčané. Čo je na tom všetkom nezdravé a čo sa konzumuje nadmerne je však v skutočnosti iba chémia, ktorú tieto mäsové výrobky obsahujú.
Problém teda nie je v samotnej nadmernej konzumácii mäsových výrobkov a červeného mäsa, ale v tom, čo sa doň pridáva.
Ako už vieme, do „chémiou napichaného mäsa sa následne pridáva ďalšia chémia, samozrejme, iba „pre zlepšenie chuti a blaho spotrebiteľa“.
Po tom, ako sa do mäsa zväčša napichali fosfáty s dusitanmi a iným chemo-koktejlom, sa takéto mäso opracováva ďalej a pridávajú sa doň ďalšie zložky vrátane ďalších prídavných látok, syntetických aróm a iných nezmyslov, ktoré majú často účel zamaskovať nekvalitu použitého mäsa.
Mnohé spoločnosti sa oháňajú tým, že vedia, čo zákazníkom chutí. No mám podozrenie, že keby zákazníci vedeli, rovnako ako ja, čo sa do týchto spracovaných produktov všetko nasype, tak by už nikdy mäsové výrobky v bežných supermarketoch nenakupovali.........
Pokiaľ sa chcete dozvedieť o praktikách výrobcov mäsových produktov, ako aj čomu sa v supermarketoch vyhýbať a kde a ako nakupovať kvalitné mäsové výrobky, je potrebné sa stať členom Základnej, alebo Pokročilej úrovne.
Nakúpiť lacno, kvalitne a hlavne zdravo - to je v dnešnej dobe naozaj ťažká úloha. Pomôžeme vám zorientovať sa a osvojiť si vedomosti o tom, čo dávať a najmä nedávať do vášho nákupného košíka.