Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala vyhlásenie, že rakovina hrubého čreva a konečníka preukázateľne súvisí s konzumáciou červeného mäsa. Ale ako som už písal, problém nie je až tak v konzumácii samotného mäsa, ale v tom, čo sa do mäsa a výrobkov z neho pridáva. Problém predstavuje predovšetkým jeho konzervovanie, údenie, fermentácia či nadmerné solenie. Príčinou je hlavne konzervant dusitan (ktorý poznáme aj pod pojmom „rýchlosoľ“).
Dajte pozor hlavne na produkty určené pre deti! Dusitany vo výrobkoch pre deti predstavujú nebezpečenstvo! Po požití vo väčšom množstve im totiž hrozí udusenie!
Dusičnany a dusitany sa kontrolujú aj vo vode. Kvôli karcinogénnosti hlavne vo vode, ktorú pijú deti.
Akým výrobkom sa vyhýbať? Staň sa členom Základnej, alebo pokročilej úrovne.
Nakúpiť lacno, kvalitne a hlavne zdravo - to je v dnešnej dobe naozaj ťažká úloha. Pomôžeme vám zorientovať sa a osvojiť si vedomosti o tom, čo dávať a najmä nedávať do vášho nákupného košíka.